Over Meester in subsidie

Manuela Lageweg MA LLB

In 2020 ben ik gestart met Meester in subsidie, omdat ik graag mijn kracht en expertise in wil zetten om organisaties te helpen met subsidievraagstukken.

Mijn kracht ligt op het snijvlak van inhoud, regelgeving en financiën. Ik ben een nuchtere en pragmatisch ingestelde jurist die graag mee denkt over hoe het wél kan.

Daarom zoek ik naar de verbinding en zorg ik voor vertaling daar waar nodig. Mijn focus ligt altijd op de inhoud: ik denk vanuit de opgave die er ligt en zoek vervolgens naar mogelijkheden binnen de kaders.

Daarbij maak ik gebruik van ruim twintig jaar ervaring binnen en buiten de overheid: bij het Nederlands Blazers Ensemble, het Lucent Danstheater en de Anton Philipszaal, de gemeenten Woerden, Utrecht, Zwolle en Hilversum en de provincies Groningen en Fryslân.

In die periode waren subsidies altijd als rode draad aanwezig. In een rol als aanvrager en verantwoorder, maar ook als toetser, ontwikkelaar en verstrekker.

Door de verschillende rollen die ik heb vervuld in uiteenlopende organisaties, ben ik goed in het schakelen tussen perspectieven, belangen en niveaus.

Mijn pragmatische insteek zorgt ervoor dat ik aandacht hou voor de uitvoerbaarheid van subsidies.

Manuela Lageweg - Meester in Subsidie

Interview met Manuela Lageweg, verschenen op 6 april 2021 in het nieuwsblad van de gemeente Hilversum.

Meester in Subsidie - Interview met Manuela

Dit zeggen anderen

“Wij hebben de samenwerking met Manuela als zeer constructief ervaren. Binnen een complexe omgeving en in een dynamische periode heeft Manuela het voor elkaar gekregen om in samenwerking met diverse stakeholders het provinciale M&O beleid vorm te geven en te laten vaststellen door onze GS.”

Marcel van Putten

Teamleider Subsidie en Inkoop, Provincie Groningen

“Je bent snel, weet alles van de inhoud, en hebt je het Hilversumse snel eigen gemaakt. En je stond klaar om elke vraag van mij te beantwoorden.  Je kwam echt op het goede moment!”

Tessa van de Beld

Afdelingsmanager Beleid & Ontwikkeling, Gemeente Hilversum

“Je bent een adviseur om op en samen mee te bouwen. Inhoudelijk sterk, snel en kritisch op het juiste moment. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Ik ben heel blij hoe je het subsidieproces vorm hebt gegeven, een uitdaging die je fantastisch hebt opgepakt!”

Maartje Geertman

Teammanager Juridische Zaken, Inkoop & Subsidies, Gemeente Hilversum

“Fijne collega, die doet wat ze zegt. Haar meerwaarde zit niet alleen in haar juridische deskundigheid. Ze is rustig in de communicatie en neemt verder nog mee: een hoop gezond verstand, het vermogen om te sparren en inzicht in mensen en situaties.”

Hanneke Snoek

Teamleider subsidies a.i, Provincie Fryslân

Neem vrijblijvend contact op

3 + 11 =